© GVA

Wat met Isschotweg jaar na fatale klap van Jorik?

Exact een jaar geleden stierf Jorik Verlinden (24) in een verkeersongeval op de Isschotweg in Itegem. Het was het trieste hoogtepunt in een reeks zware ongevallen. Sindsdien bleven nieuwe ongevallen gelukkig uit.

Bert Provoost

De Isschotweg toonde zich in 2014 een bijzonder gevaarlijke weg. In mei stierf er een 35-jarige Nijlenaar na een fatale botsing. Op 15 oktober was er ook nog een frontale botsing na een inhaalmanoeuvre en op 28 november liet Jorik Verlinden het leven toen hij ’s morgens op een recht stuk weg van zijn rijvak afweek, op een tegenligger botste en zo zijn vele vrienden in Berlaar-Heikant in diepe rouw dompelde. In de dagen erna volgde zelfs een herdenkingswandeling, waarbij het traject dat Jorik aflegde door zijn vrienden werd overgedaan.

De vele ongevallen kort na mekaar zorgden er voor dat de weg nog eens extra onder de loep werd genomen. “Op infrastructuurtechnisch en verkeerskundig vlak waren er niet veel mogelijkheden om aanpassingen te doen. We gebruiken nog altijd wel een snelheidsindicatiebord en vullen de strook naast de scherpe bochten geregeld bij met grind. Op die manier is er minder een katapulteffect als iemand van de baan geraakt in de bochten”, zegt schepen van Mobiliteit David Geerts (sp.a).

“Na de verschillende ongevallen in 2014 is er in 2015 niets ernstigs gebeurd. We hopen dat dat zo blijft”, aldus Geerts nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER