© Joren De Weerdt

Bewoners zien café in lieflijk gehucht niet zitten

In het pittoreske Gestel kan in de toekomst een horecazaak openen. Dat staat in een plan dat de toekomst van het Berlaarse gehucht uittekent. Maar de meeste bewoners zien dat liever niet gebeuren.

Bert Provoost

Het erfgoedbeheersplan voor Gestel werd deze week voorgesteld aan de bewoners. Het gaat om een plan dat de toekomst van het gehucht uittekent. “Het is een moment om alles te bekijken en de grote lijnen vast te leggen”, zegt burgemeester Walter Horemans (CD&V).

Controversieel blijkt de mogelijkheid om een koffiehuisje te openen in de gerenoveerde hoeve naast de pastorie. “Als gemeentebestuur denken wij dat Gestel rijp is voor maximum één horecagelegenheid. Je ziet nog op veel andere historisch waardevolle plaatsen dat de combinatie met horeca op een goede manier gemaakt wordt.”

Onder de bewoners ontstond er wat commotie over die plannen. “We zijn hier bezorgd over. Het gevaar is dat zo’n zaak heel populair kan worden en dan voor drukte en overlast zorgt. Er is nu al veel autoverkeer. Als ze dan over nog meer parkings spreken en dergelijke, dan is dan niet in overeenstemming met hoe wij ons rustige dorpje zien”, klinkt het in de buurt.

Er is nu afgesproken om met een werkgroep van bewoners de plannen verder op te volgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER