© GVA

Ontdek poezen in alle maten en soorten

Herselt vormt in het weekend van 28 en 29 november het decor voor het Groot Belgisch Kampioenschap voor Katten. Meer dan 350 van deze besnorde beestjes laten zich bewonderen.

Hans Otten

Felis Belgica organiseert de meest prestigieuze raskattententoonstelling van 2015 in Herselt. Hier kiest een panel van internationale keurmeesters uit België, Nederland, Finland, Brazilië, Italië en Zweden de mooiste katten.

Meer dan 350 katten van 40 verschillende rassen worden door een panel van internationale FIFe keurmeesters beoordeeld op schoonheid. De mooiste katten van elke keurmeester strijden op het podium voor de titel van Belgisch Kampioen 2015.

Alle erkende kattenrassen kunnen strijden voor deze eer. De beste jonge kat (tot 10 maanden), volwassene en kastraat van elke keurmeester gaan dan de spreekwoordelijke strijd voor de Belgische titel aan.

Praktisch

Belgisch Kampioenschap voor katten, op zaterdag 28 en zondag 29 november van 9.30u tot 16u in VCT De Mixx, Asbroek 1H in Herselt. De toegangsprijs bedraagt 5 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER