Vriend Nafi Thiam schrikt zich te pletter: polsstok breekt in twee, WK-limiet niet haalbaar

Bang ogenblik voor vriend Nafi Thiam: de polsstok van Niels Pittomvils breekt in tweeën tijdens meerkamp in Götzis, waar Thiam ook de slag is. Hij houdt er wel niets aan over maar is zichtbaar geschrokken. Pittomvils was in de running voor een WK-ticket, maar faalde drie keer op zijn openingshoogte. Daardoor was de WK-limiet niet meer haalbaar en gaf Pittomvils op.

Hans Jacobs

Lees ook: Nafi Thiam deelt leiding met Duitse Schäfer na verspringen in Götzis

Het was tijdens zijn tweede poging op zijn aanvangshoogte van 5 meter dat het gebeurde. Een geschrokken Pittomvils slaagde er vervolgens niet in om bij zijn derde poging wel over de lat te gaan en pakte zo geen punten in het polsstokspringen. Daardoor mag zijn ambitie om op de Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis het WK-minimum te halen, opbergen. Hij besloot vervolgens op te geven en niet meer deel te nemen aan het speerwerpen en de afsluitende 1.500 meter..

Zaterdag had Pittomvils na de 100m (11.06), het verspringen (7m31), het kogelstoten (14m35), het hoogspringen (1m97) en de 400m (50.07) 4.072 punten verzameld. Daarmee deed de meerkamper, die zeventiende stond, 71 punten beter dan zijn persoonlijk record en lag het minimum (8.100 punten) voor het WK 2017 in Londen binnen handbereik.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen