© Joris Herregods

Schiltz (Open Vld) en Piryns (Groen) stappen in het huwelijksbootje op ’t Schoon Verdiep

Er heerste zaterdag veel liefde en humor op 't Schoon Verdiep, waar Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) en Freya Piryns (Groen) elkaar het jawoord gaven. Het voltallige districtscollege tekende present, voor de bezegeling van een verbintenis die de partijgrenzen overstijgt.

bava

Onder begeleiding van een orkestje in de gangen van het stadhuis, stroomde de trouwzaal van het stadhuis vol met vrienden en familie van Willem-Frederik Schiltz en Freya Piryns. En ook de politieke vrienden waren niet veraf, want het voltallige districtscollege stelde zich op achter districtsschepen Samuel Markowitz (Open Vld), die het huwelijk zou voltrekken. Die roemde Willem-Frederik als vriend en als mentor, en haalde twee belangrijke politieke aspecten van hem aan.

Daarna namen de moeder van de bruidegom, Suzannah Olieux, en Freya's vader, journalist Piet Piryns het woord, met een ontroerende en bijwijlen erg grappige speech. Ook Jesper (12), Freya's zoon uit een vorig huwelijk, kwam naar voren en vertelde een parabel van een aardworm en een mol, die gelukkig samenleefden met elkaar. Na een ingetogen muzikaal moment (met 'You Are' van Dolly Parton), las het koppel elkaar de huwelijksbeloften voor en spraken ze het jawoord uit. Zoontje Leon (3) haalde een schatkist met ringen tevoorschijn voor de bezegeling van het huwelijk.

© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER