Russische oppositieleider roept op tot betoging: ‘Poetin en zijn regering moeten vertrekken’

© AP

Als het van oppositieleider Alexej Navalny afhangt, zorgt een massabetoging in Moskou er op 1 maart voor dat ‘Poetin en zijn regering moeten vertrekken’.

svg

Alexej Navalny, de bekendste Russische oppositieleider, heeft dinsdag opgeroepen tot een grote betoging in Moskou om het slechte beheer van de Russische autoriteiten van de economische crisis aan te klagen. Die mars moet op 1 maart plaatsvinden, heeft Navalny op zijn site aangekondigd.

‘De boodschap van deze mars is eenvoudig: zij die in het Kremlin werken, zijn niet geslaagd in hun missie, en zullen er niet in slagen’, aldus nog Navalny. ‘Dit regime heeft het land in een impasse en naar het absolute faillissement geleid, na jaren het geld opgevreten te hebben dat de olieverkoop had opgeleverd. Poetin en zijn regering krijgen ons land niet uit de crisis en moeten vertrekken.’

Eenvoudige en precieze eisen

Navalny riep op om voor die mars eenvoudige en precieze eisen te formuleren die volgens hem ‘niet enkel door verschillende oppositieorganisaties, maar ook door de meerderheid van de Russische burgers gedeeld worden.’

Zo ijvert hij voor een opheffing van het voedselembargo dat Moskou afgekondigd heeft tegen de landen die sancties lopen hebben tegen Rusland, om de militaire uitgaven te beperken en een einde te maken aan het geweld in Oekraïne.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen