© AFP

Minstens drie doden bij ISIS-aanval op hotel in Libië

Schutters hebben dinsdag een bekend hotel in het centrum van Tripoli, de hoofstad van Libië, bestormd. Daarbij zijn al zeker drie doden gevallen. De terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) eiste de aanval op het Corinthia Hotel op.

jva

Drie bewakers kwamen om bij de aanval, aldus een woordvoerder van de veiligheidsdiensten. Een van hen kwam om bij de ontploffing van een bomvoertuig voor het hotel, waarna gewapende mannen het gebouw aanvielen en twee andere bewakers doodschoten. Het hotel is nog steeds omsingeld door de veiligheidsdiensten.

Een woordvoerder van Corinthia Group in Malta zei dat alle gasten veilig zijn en ontkende dat een gijzeling zou plaatsvinden. Volgens de woordvoerder hadden de schutters zich verschanst in een van de bovenste verdiepingen van het hotel. Volgens een journalist van het Franse persagentschap AFP ter plaatse houden de veiligheidsdiensten de pers op ongeveer 100 meter afstand van het hotel, maar worden nog schoten gehoord.

Strijders van de extremistische groep ISIS eisten de aanval tegen het luxehotel op, aldus de Amerikaanse inlichtingendienst SITE. De afdeling van ISIS in Tripoli zei op Twitter dat haar leden het hotel hadden aangevallen, dat bekend is bij diplomaten en Libische leiders.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER