1 / 2
thumbnail: null

Standard wint in blessuretijd bij AA Gent

AA Gent moet Anderlecht en Club Brugge laten gaan in de stand. Het kon al vier wedstrijden op rij niet meer winnen. Tegen Standard, dat een hele tweede helft met tien man speelde, ging het in de slotfase de boot in. Het eindigde in de Ghelamco Arena op 1-2. Gent speelt de derde plaats kwijt aan Racing Genk, dat om 18u nog speelt tegen Club Brugge.

jtp

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor AA Gent. Na een aangename studieronde ging Matz Sels pijnlijk in de fout. De doelman van Gent dook naar een voorzet van Ono, maar sloeg half naast de bal. Het leer viel voor de voeten van De Camargo, die zo’n geschenk natuurlijk niet laat liggen. Met een halve omhaal zette de Braziliaanse Belg na 12 minuten de bezoekers uit Luik op een 0-1 voorsprong.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

AA Gent

Standard

Lang kon Standard niet genieten van die voorsprong. Vier minuten later hingen de bordjes al gelijk. Benito Raman pikte de bal op buiten de zestien en probeerde Thuram te bedreigen. Zijn schot leek voorlangs te gaan, maar Brecht Dejaegere zette nog net op tijd zijn knie tegen de bal, waardoor het schot van Raman in het zijnetje belandde. Alles te herdoen voor Standard, na een kwartier spelen.

Rood voor Enoh

Nog voor de rust schoot Standard zich echter in de voet. Eyong Enoh ging veel te driest in duel met Dejaegere en kreeg een donkerrode kaart onder de neus geduwd. De spelmaker van Standard speelde de vermoorde onschuld, maar wist goed genoeg dat zo’n tackle altijd rood verdient. Net zoals tegen Club Brugge, in zijn debuutmatch, mocht de Kameroener voortijdig naar de kant.

Met elf tegen tien probeerde Gent nog voor de rust op voorsprong, maar Gent kon een verdedigend Standard niet meer ontwrichten. Benito Raman kwam net voor de koffie nog dicht bij een treffer, maar kwam net niet bij de bal en knalde onzacht tegen de paal. Met een 1-1 ruststand was vooral Standard tevreden.

Winning goal Standard

De Rouches zetten een stevig blok op na de rust. Met de inbreng van Yaya Soumahoro probeerde Hein Vanhaezebrouck wat meer snelheid in het spel te brengen, maar het was daarentegen Standard dat nog dicht bij de winning goal kwam. Acht minuten voor tijd werkte de Gentse verdediging maar in allerlaatste instantie het gevaar weg.

In de slotfase kreeg Gent ook nog een rode kaart. Nana Asare ging stevig door op De Camargo, waardoor Gent de laatste twee minuten van de extra tijd ook met tien man kwam te staan. Nog geen minuut later zette diezelfde De Camargo een counter op na een flater van Neto. Hij legde terug op Bia, die met een heerlijke knal de 1-2 op het bord zette.

Opmerkelijk:

Eyong Enoh ging na 38 minuten driest in duel met Dejaegere en kreeg een terechte rode kaart. De Kameroener speelde echter een sterk staaltje toneel en voelde zich bijzonder zwaar benadeeld. Net zoals tegen Club Brugge was de rode kaart echter volledig terecht.