© Twitter

1 / 2
thumbnail: null

PROXIMUS LEAGUE. Geel voetbalt degradatiezorgen weg, STVV pakt periodetitel

In de tweede klasse heeft Geel zich uit de degradatiezorgen gevoetbald. Het won een spektakelmatch tegen Woluwe Zaventem met 3-4 en haalt 6 op 6. STVV liet wederom geen steek laten vallen. De Limburgers wonnen op de 21e speeldag met 2-0 van Tubeke en pakken de tweede periodetitel. Ook nummer twee Lommel United won, met 0-1 op het veld van Roeselare. Virton was met 1-3 te sterk voor Heist, Seraing bleef steken op 1-1 bij WS Brussel.

jvh, vtvn

Aan de rust stond Geel nochtans in bijzonder slechte papieren. Op dat moment stond het 3-1 voor thuisploeg Woluwe Zaventem, na doelpunten van Lorenzon, Van O en Nwadikwa. Augustynen zorgde voor een eerreddend doelpunt na 20 minuten. Zo leek het toch, maar na twee doelpunten van Bossekota in de tweede helft, zat Geel weer helemaal in de wedstrijd. Vier minuten voor tijd viel dan de verlossende 3-4 voor Geel.

In de stand staat Geel nu op de veertiende plaats, het heeft vier punten meer dan Dessel, dat op een voorlaatste plaats staat.

Seraing zit in een mindere periode. Het kon al vier wedstrijden niet meer winnen en speelde tegen WS Brussel voor de derde keer op rij gelijk. Na 16 minuten kwam WS Brussel op voorsprong via Courgnaud, maar Dufer maakte nog voor de rust gelijk. In de tweede helft vielen geen doelpunten meer. Seraing staat nu op een vierde plaats, gedeeld met Eupen.

Na afloop van de wedstrijd STVV - Tubeke zorgden de STVV-speler en -fans voor de nodige sfeer:

Eupen en OHL speelden vrijdag 1-1 gelijk. Romain Reynaud opende de score halverwege de eerste helft vanop vrije trap, Taulemesse kopte Eupen acht minuten voor tijd weer langszij. Geen van beide ploegen schoot veel op met dit gelijkspel.

Speeldag 21:Eupen - OHL 1-1

Zaterdag:Dessel Sport - RC Mechelen 1-1Antwerp - Eendracht Aalst 0-0Patro Maasmech. - Bergen 1-2Heist - Virton 1-3Sint-Truiden - Tubeke 2-0Roeselare - Lommel United 0-1

Zondag:Woluwe-Zaventem - ASV Geel 14u30WS Brussel - Seraing Utd. 15u

Bekijk hier de volledige stand in de Proximus League!