Golden State plaatst zich als eerste voor NBA-finale, u mag één keer raden dankzij wie...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Golden State heeft zich maandag verzekerd van een plaats in de grote NBA-finale. De Warriors deden dat door ook het vierde duel tegen San Antonio in de finale van de Western Conference te winnen. Het werd 115-129 voor het topteam uit Oakland.

Stephen Curry was zoals zo vaak de beslissende speler bij de Californiërs. Hij kroonde zich met 36 punten tot topschutter van de partij in het AT&T Center in Texas. Ook Kevin Durant had met 29 punten een ruim aandeel in de zege.

Bij de Spurs, verzwakt door de afwezigheid van vedetten Kawhi Leonard en Tony Parker, kwam Kyle Anderson tot 20 punten.

Golden State, dat de reguliere competitie als nummer 1 afsloot met 67 zeges in 82 wedstrijden, verloor op weg naar de finale nog geen enkele wedstrijd in de play-offs. Ook Portland (eerste ronde) en Utah (tweede ronde) kregen immers een 4-0 nederlaag aangesmeerd. Het is voor de Warriors de derde NBA-finale op rij. In 2015 pakten Curry en co de titel ten koste van Cleveland (4-2). Een jaar later waren de rollen omgekeerd en namen de Cavaliers revanche (4-3).

Ook in 2017 komt het mogelijk tot een clash tussen Golden State en Cleveland. In de finale van de Eastern Conference staat het team van LeBron James 2-1 voor tegen Boston. Vandaag (dinsdag) kunnen de ‘Cavs’ voor eigen publiek hun voorsprong uitbouwen.

© AP

© Photo News

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen