Club Brugge koopt Zweeds supertalent van 17 jaar

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sead Haksabanovic wordt zonder ongelukken de eerste wintertransfer van Club Brugge. De 17-jarige Albanese Zweed is met zijn vader en makelaar in Brugge en legde naar verluidt al succesvol zijn medische testen af. Hij zou eerstdaags een contract kunnen ondertekenen dat hem minstens 3,5 jaar aan Club zou binden.

gma

Met de overstap zou tussen de 1,2 en 1,5 miljoen euro zijn gemoeid. Een hoog bedrag voor een 17-jarige speler, maar Haksabanovic geldt dan ook als een van de grootste talenten van Scandinavië. De Zweed is een polyvalente middenvelder die zich het best voelt in aanvallende rollen.

Hij debuteerde op zijn vijftiende bij Halmstads BK als de op één na jongste debutant ooit in de Zweedse competitie en ontpopte zich afgelopen seizoen bij het ondertussen gedegradeerde Halmstads tot dé revelatie door in dertig wedstrijden acht keer te scoren en zeven assists uit te delen. Haksabanovic kon ook naar Inter en Manchester City, maar verkoos een tussenstap om zich optimaal te ontwikkelen.

Naast Haksabanovic haalt Club Brugge met Ethan Horvath normaal nog een speler uit Scandinavië. De Amerikaanse doelman staat op het punt om Molde in te ruilen voor Club Brugge.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen