Busverkeer in Vlaams-Brabant zwaar verstoord

© BELGA

Door een stakingsactie is vrijdagochtend het busverkeer in grote delen van Vlaams-Brabant verstoord. Dat meldt de openbaarvervoermaatschappij De Lijn Vlaams-Brabant. In het noorden en het westen van de provincie is een groot deel van de chauffeurs voorlopig niet aan het werk gegaan, klinkt het. In de Noordrand, het Pajottenland en de Witloofstreek is daardoor zowat de helft van de bussen niet uitgereden. Ook op een aantal schoollijnen in deze regio's is er zware hinder.

dgs

Volgens de vervoermaatschappij is de hinder het grootst in de omgeving van Haacht en de Witloofstreek, waar iets meer dan de helft van de bussen vrijdagochtend is binnen gebleven. Zo is het busverkeer op de as Keerbergen-Haacht-Brussel zwaar verstoord.

Ook in de Noordrand en is bijna de helft van de diensten weggevallen. Daar zijn onder meer de assen Grimbergen-Brussel, Meise-Brussel en Wemmel-Brussel zwaar getroffen.

Door de actie zijn ook schoollijnen getroffen.

In de zuidelijke rand van Brussel, de Druivenstreek, het Hageland en de regio Leuven verloopt het busverkeer volgens De Lijn vrijwel normaal.