Beste Belg in de Giro geeft op

© BELGA

De Ronde van Italië is de beste Belg in het klassement kwijt. Ben Hermans stapte dinsdag tijdens de koninginnenrit al snel van zijn fiets. De 30-jarige Limburger van BMC was maandag ziek geworden op de rustdag en kon niet meer verder.

md

Doodjammer voor Hermans, die in het begin van de Giro al kostbare minuten had verloren omdat hij moest werken voor kopmannen Tejay Van Garderen en Rohan Dennis. Die twee kopmannen gaven eerder al op, waardoor Hermans nog maar een week voor eigen rekening mocht rijden. Met succes, want Hermans was - onder meer dankzij een ijzersterke tijdrit en goeie prestaties tijdens het afgelopen weekend - opgeschoven naar de vijftiende plaats in het klassement. In de vorm waarin hij verkeerde zat een nog betere positie in het eindklassement er zeker in.

Hermans kende een fantastisch seizoensbegin met een tweede plaats in de Ronde van Valencia en de winst in de Ronde van Oman. In de Waalse Pijl liep het echter mis. Toen kwam hij ten val en brak hij drie ribben. Ondanks die gebroken ribben deed hij het uitstekend in de Giro, met de vijftiende plaats in het klassement tot gevolg.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen