© AP

Baasje van vechtpitbull riskeert dierenverbod

Een 37-jarige Houthalenaar is dinsdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen voor een zwaar geval van dierenverwaarlozing. De man uit de wijk Meulenberg kwam in het vizier nadat zijn pitbull een Jack Russelpup had doodgebeten in 2015.

GeHo

De verdachte is geen onbekende voor de rechtbank. Eerder is hij al veroordeeld voor andere feiten waardoor hij nu vrij is onder elektronisch toezicht. Toen de bevoegde diensten bij hem gingen aankloppen, vonden ze de pitbull in een hok vol uitwerpselen. Het dier vertoonde ook bijtwonden op zijn lijf en vooral rond zijn neus. “Ingezet bij hondengevechten,” aldus het parket.

Daarnaast stond de hond ook vol littekens, had die ligwonden en zaten er enkele nietjes in zijn lijf. “Aangebracht door een dierenarts”, had de man zich eerder verdedigd tijdens zijn verhoor. Naar de rechtbank stuurde hij echter zijn kat. Het parket vorderde vier maanden cel en het levenslang verbod op het houden van dieren. De verwonde pitbull belandde uiteindelijk bij het asiel in Genk. Vonnis op 20 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer