Niels Pittomvils: “ Nafi houdt mij wakker”

© BELGA

Zou er iemand spreken over Niels Pittomvils als hij niet het lief van olympisch kampioene Nafi Thiam was? Natuurlijk wel, want na Europees tienkampkampioen Thomas Van der Plaetsen, vorig jaar elfde op de wereldranglijst, is hij de beste Belgische tienkamper. Pittomvils heeft zijn plaats bij de betere Europese meerkampers, vorig jaar stond hij in de top veertig van de wereld. Maar eerlijk is eerlijk: door Thiam staat hij iets meer in de picture, als partner van de olympische kampioene. “Maar voor alle duidelijkheid: ik kijk niet naar Nafi als olympisch kampioene, zij is in de eerste plaats mijn vriendin. Het is niet dat ik naar haar opkijk, we kennen elkaar al langer dan sinds die titel.”

hjb

Op het EK indoor in Belgrado gaf hij wel aan dat de topprestaties van Nafi ook hem een boost geven – “Je wilt toch niet onderdoen voor je vriendin, hé”, zo lachte hij na zijn hoogspringrecord, een dag na Nafi’s hoogspring­record. Pittomvils: “Nafi houdt mij wakker op mentaal vlak. Ik heb bijvoorbeeld ­enkele mindere voorbereidingswedstrijden achter de rug in de aanloop naar Götzis. Ik kan mij daar veel zorgen om maken. Dan zegt Nafi: Wel Niels, als je zo denkt, kun je beter nu al je seizoen stoppen, hé. Dan zal je hele jaar slecht zijn, zeker? Zij trekt het wat in het belachelijke en motiveert mij zo. Zij is in dat opzicht nuchterder.”

Samen op stage

De wereld mag weten dat ze een stel zijn – dat deden ze voor het eerst met een selfie van hun beiden tijdens een romantisch uitje in Parijs ­afgelopen najaar. Niet dat ze nu in Götzis elkaars handjes constant vasthouden, maar ze zijn geregeld in elkaars buurt te vinden, waren ook samen op stage in Zuid-Afrika. “We zullen nog meer onze stages op elkaar afstemmen, maar het is niet de bedoeling dat we constant samen trainen. We hebben nog altijd onze coaches, dat blijft zo.”

Versta: op dit ogenblik primeren nog altijd hun eigen topsportcarrières. Zo doet Pittomvils dit weekend een gooi naar een WK-ticket (8.100 punten). Vorig jaar miste hij in Götzis op een haar na de Olympische Spelen, verbeterde hij wel zijn persoonlijk record (8.051 punten). “Ik voel dat ik dit jaar in een betere vorm aan de start sta, ik heb weer stappen gezet.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen