Verkeerswisselaar Zwijnaarde is tot en met morgen te mijden

Aan de verkeerswisselaar in Zwijnaarde zijn werkzaamheden gestart. Er komen aangepaste markeringen op de weg die het verkeer naar de kust vlotter zullen doen verlopen. Ook het verkeer naar Kortrijk en vanuit Gent-centrum en het UZ zal er baat bij hebben. De werkzaamheden duren tot morgenavond.

De tak naar Oostende/Brussel gaat twee dagen en één nacht dicht. Alle verkeer moet omrijden. De afrit van de E17 vanuit Antwerpen naar de E40 richting kust en Brussel gaat vanochtend dicht. Morgenmiddag, voor de avondspits, moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Het verkeer op de E17 vanuit Antwerpen met bestemming kust of Brussel zal in Destelbergen naar de R4 worden gestuurd. Op die R4 kunnen bestuurders in Merelbeke de E40 richting Oostende of Brussel oprijden. Wie de E17 pas oprijdt in Gent-Centrum of aan het UZ, kan de afrit naar de R4 richting Eeklo nemen en iets verderop de afrit Flanders Expo (B402) naar de E40 nemen.

De werken zullen twee dagen duren omdat eerst alle oude markeringen verwijderd moeten worden. Daarna wordt het wegdek hersteld en nieuwe markeringen aangebracht.

Meest gelezen