© REUTERS

© REUTERS

thumbnail: null

David Goffin klopt voor het eerst top 10-speler

David Goffin heeft zich in Bazel geplaatst voor de halve finale na een overwinning tegen het vierde reekshoofd Milos Raonic. Hij klopte de Canadees in drie sets (6-7, 6-3, 6-3)

jvh

De Luikenaar haalde het na 2 uur en 16 minuten. Op het einde van de eerste set lag de wedstrijd een kwartier stil na een panne met de lichtinstallatie. Goffin speelt om een plaats in de finale tegen de Kroaat Borna Coric ATP 124) of het Spaanse tweede reekshoofd Rafael Nadal (ATP 3).

Goffin en Raonic, allebei 23, stonden voor de tweede keer tegenover elkaar. Hun vorige ontmoeting dateerde van begin 2011, toen Raonic in de kwalificaties van de Australian Open aan het langste eind trok.

David Goffin, die al maanden in topvorm verkeert, boekte tegen de Canadees zijn 42e overwinning in 44 wedstrijden, de vijftiende op een rij. Met Raonic (ATP 9) klopt hij ook zijn hoogst genoteerde tegenstander ooit.

De Belgische nummer één hervatte in Bazel de competitie nadat hij vorige week wegens ziekte forfait moest geven voor het toernooi van Wenen. Daarvoor won hij de Ethias Trophy in Bergen en het ATP-toernooi in Metz.