Antwerpse ring weer volledig vrijgemaakt

De Antwerpse ring richting Gent ter hoogte van Antwerpen-Noord is afgelopen nacht volledig weer vrijgemaakt, waardoor de ochtendspits vanochtend normaal kan verlopen.

"Gisteravond bestond er nog twijfel over, maar kort voor 3.30 uur zijn de hulpdiensten erin geslaagd om de weg volledig vrij te maken", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum

Rond 21 uur vatte een oplegger met chemische stoffen vuur, waardoor de Antwerpse Ring richting Gent afgesloten werd ter hoogte van Antwerpen-Noord. De vrachtwagen was geladen met amoniumdifosfaat, een grondstof voor kunstmest.

Eerst werd gedacht dat het opruimen van de chemische stoffen en het takelen van de oplegger nog de hele nacht in beslag zouden nemen. Het Vlaams Verkeerscentrum meldde gisteravond nog dat er tegen de ochtendspits waarschijnlijk slechts een beperkte doorgang zou kunnen gemaakt worden.

De hulpdiensten slaagden er echter in om kort voor 3.30 uur de weg nog voor de ochtendspits volledig vrij te maken. "Vrijdag is er mogelijk op de pechstrook nog wat hinder, omdat daar nog wat dingen moeten gebeuren. Maar de hoofdweg is helemaal vrij", aldus Peter Bruyninckx. De Liefkenshoektunnel, die als omleidingsroute gratis gebruikt kon worden, is sinds 3.36 uur niet meer tolvrij.

 

Meest gelezen