De jongen die de aanslag overleefde omdat hij zich had overslapen

De 15-jarige Dawood Ibrahim was normaal gezien een van de Pakistaanse leerlingen die bij het bloedbad in Peshawar zijn omgekomen. Maar een huwelijksfeest op maandagavond en een wekker die niet werkte bleken zijn redding.

boj

‘Er is geen klas 9 in APS meer. Alle leerlingen werden gedood tijdens de aanval. Dawood, 15, is de enige overlevende.’ Met die tweet werd Dawood Ibrahim op slag wereldberoemd. De jonge judoka had normaal in de school gezeten die dinsdag werd aangevallen door de Pakistaanse taliban waarbij 141 mensen, onder wie 132 leerlingen, omkwamen.

Maar het lot besliste er anders over. ‘Dawood heeft geluk gehad’, zegt zijn oudere broer Sufyan in The Express Tribune. ‘Hij was niet op school omdat we maandagavond naar een trouwfeest zijn geweest en hij zich had overslapen.’ Maar de barbaarse aanslag heeft sporen nagelaten bij Dawood. ‘Hij praat met niemand, hij zegt gewoon niks. Hij doet judo en is een harde jongen, maar hij toont geen emotie. Geen enkele klasgenoot heeft het overleefd. Hij heeft de hele dag niets anders gedaan dan begrafenissen bijwonen.’

Intussen heeft de voorzitter van de Pakistaanse judofederatie laten weten dat alle atleten van de jeugdploeg voor judoka’s onder de 16 jaar bereid zijn om bloed af te staan voor de gewonden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen