Dit waren de trends van afgelopen zomer

© *

Hij is weer voorbij, die zomer die even mooi was, maar waarin we ook de nodige regen te verwerken kregen. Maar als het weer niet voor vrolijkheid zorgde, konden deze modetrends dat wel.

tib

De Stutterheimjas

In de 'natste zomer ooit' kon een regenjas niet ontbreken, dus omarmde de modewereld de regenjassen van Stutterheim. Deze authentieke jassen worden in Zweden met de hand gemaakt. Het motto van de ontwerper Alexander Sutterheim: omarm je melacholie en begin met een wandeling in de regen. Deze herfst komt hij trouwens uit in een gestreepte versie.

De bloemenkrans

Een trend die van het hippe muziekfestival Coachella kwam overgewaaid: bloemen in het jaar. Op Rock Werchter droeg menig vrouwelijk festivalganger plastic bloemen in het haar. Op sociale netwerksites verschenen zelfs foto's van mannen die de bloemen in hun baard droegen, maar die trend brak op de Belgische festivalwei nooit echt door.

De Stromae-short

De tijd van de brede shorts met zakken is voorbij: dankzij Stromae is de short voor mannen nu strak, tot boven de knie en eventueel voorzien van een vrolijke print.

De Birckenstock

Lelijk is het nieuwe sexy, althans wat ons schoeisel betreft. Met dank aan de Scandinavische modewind en ontwerpsters zoals Isabel Marant, die vrouwen liever comfortabel zien dan op ongemakkelijke sandaaltjes.

De tricolore outfit

Het lijkt al weer even geleden dat we nog 'tous ensemble' stonden te supporteren voor de Rode Duivels in Brazilië. Maar dat neemt niet weg dat er nooit zoveel rood, geel en zwart gedragen is als in juni en juli.

Tasjes in fruitvorm

Je hoefde deze zomer niet naar Ibiza voor een portie zonnige vrolijkheid: een meloen rond je arm of een ananas op je rug deden ook al wonderen voor de moraal.

De gekleurde zonnebril

Hoe grijs het weer ook was, dankzij deze zonnebrillen konden we de wereld door welke kleur dan ook bekijken. Vergeet de oversized en de ronde zonnebrillen: kleur was het nieuwe zwart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer