© AP

© REUTERS

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hartverscheurend afscheid van slachtoffer Charlottesville: “Laat ons gewoon stoppen met al dit gedoe en elkaar vergeven”

De dood van de 32-jarige Heather Heyer was vorig weekend het triest hoogtepunt van de clash tussen een racistische optocht en een tegenbetoging in Charlottesville, Virginia. Woensdag namen vrienden en familie emotioneel afscheid. Vader Mark en moeder Susan gaven beide een even hartverscheurende als krachtige speech.

rdc

Vorige week zaterdag ontaardde een racistische optocht in de Amerikaanse stad Charlottesville in dodelijk geweld. De 32-jarige vrouw kwam er om het leven toen een auto tweemaal inreed op tegenbetogers. Nog eens negentien gewonden moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Aan het stuur: de twintigjarige James Alex Fields Jr., die ondertussen onder meer voor moord werd aangeklaagd.

In een historisch theater in Charlottesville werd woensdag een herdenkingsplechtigheid gehouden om afscheid te nemen van Heather. Daar kwamen honderden vrienden, familieleden en collega’s op af, vaak in het paars gekleed, Heathers favoriete kleur. Haar ouders probeerden in een speech duidelijk te maken waar Heather voor stond.

“In de kijker”

“Ze hebben mijn kind het zwijgen proberen opleggen, maar dat is niet gelukt. Jullie hebben haar in de kijker geplaatst”, sprak moeder Susan Bro, die hoopte dat dit nog maar het begin was van Heathers nalatenschap.

“Regenboog van kleuren”

“Wij zijn overweldigd”, vulde vader Mark Heyer aan. “De regenboog van kleuren in deze ruimte is exact hoe Heather was.” Vader Mark vocht tegen de tranen, terwijl hij een sterke, verbindende boodschap uitsprak: “Laat ons gewoon stoppen met al dit gedoe en elkaar vergeven”, snikte hij.

President Donald Trump via Twitter ook al eer betuigd aan het slachtoffer. Hij noemde Hayer een “bijzondere jonge vrouw. Ze zal door iedereen nog lang worden herinnerd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer