© Photo News

Jari-Matti Latvala wint Rally van Corsica, Thierry Neuville 21e

De Fin Jari-Matti Latvala (VW Polo-R) heeft de Rally van Corsica op zijn palmares geschreven, de elfde manche van het WRC-kampioenschap. Hij boekte zo zijn derde seizoenszege, zijn vijftiende uit zijn carrière.

mtm

Latvala had na drie dagen wedstrijd 43 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger, de Welshman Elfyn Evan (Ford Fiesta RS). De Noor Andreas Mikkelsen (VW Polo-R) werd derde op 46 seconden.

De Franse wereldkampioen Sébastien Ogier (VW Polo-R), die al langer zeker was van zijn derde wereldtitel op rij, kende vrijdag bandenpech en een mechanische panne en kreeg daardoor tien minuten straftijd. Hij eindigde uiteindelijk buiten de punten en werd vijftiende. Thierry Neuville (Hyundai i20) moest vrijdag opgeven in de eerste klassementsproef, nadat hij van de baan ging en tegen een brug knalde. Hij moest tevreden zijn met een 21e stek. “Het was een slechte rally voor ons”, stelde Luikenaar. “We moeten hard werken om ons ritme terug te vinden”.

In de WK-stand verstevigt Latvala (160 ptn) zijn tweede plaats, achter de ongenaakbare Ogier (280). Mikkelsen (126) is derde, Neuville (86) vijfde. De volgende WK-manche, de Rally van Catalonië, wordt van 22 tot en met 25 oktober afgewerkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rally