© Neel Vermeiren

Online verkoop van drie openbare gebouwen

De gemeenteraad heeft het schepencollege de opdracht gegeven om online biedingen voor de verkoop van openbare gebouwen te organiseren. Het oud-gemeentehuis van Loenhout, het oud-gemeentehuis van Wuustwezel en de pastorij van Gooreind vallen onder de verkoophamer.

Neel Vermeiren

‘Samen met Eandis screenden we de gemeentelijke gebouwen op het vlak van energieverbruik en het aantal gebruiksuren’, zegt burgemeester Dieter Wouters (CD&V). ‘Daaruit besloten we om energiebesparende maatregelen te nemen in een aantal gebouwen. Drie openbare gebouwen moeten een herbestemming krijgen. De oud-gemeentehuizen van Wuustwezel en Loenhout en de pastorij van Gooreind moeten wel in het straatbeeld blijven. Het uitzicht wordt behouden en deze gebouwen zijn beschermd als cultureel erfgoed.’

In het oud-gemeentehuis van Wuustwezel staat een elektriciteitscabine. Het gebouw wordt niet meer gebruikt. In de pastorij van Gooreind wordt geen kinderopvang meer georganiseerd en voor de vergaderingen van de kerkfabriek wordt een oplossing gezocht. N-VA vindt dat de verkoop van openbare gebouwen beter door een notaris kan gebeuren. N-VA wil ook dat de opbrengst opnieuw geïnvesteerd worden voor het verwerven of in stand houden van het patrimonium. Burgemeester Wouters antwoordde dat er een eenheid van begroting is en dat de verkoopsom niet voor iets speciaals kan bestemd worden. Aan het voorstel ging overleg met allerlei instanties vooraf. N-VA stemde tegen, Open Vld en Plus onthielden zich en CD&V en Vlaams Belang stemden voor de online verkoop.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER