© FrMi

Kindergemeenteraad zet zich in voor goede doelen

De kinderen van de Heerse kindergemeenteraad hebben duidelijk het hart op de goede plaats. Naast hun deelname aan de zwerfvuilactie en rospotactie, kunnen ook het Belgisch Centrum voor Geleidehonden en het Truiense dierenasiel rekenen op de steun van de Heerse jeugd.

Frank Missotten

“Wij verzamelen dopjes voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden”, vertelt schepen van Jeugd Kristof Pirard. “De opbrengst van deze inzamelactie gaat naar de opleiding van blindengeleidehonden en naar de algemene werking van het centrum. We staan er soms versteld van hoe begaan onze jongeren zijn met andere mensen. Tijdens de vergaderingen van de kindergemeenteraad gaat het er vaak over wat ze voor iemand anders kunnen doen. De Heerse kinderen geven blijk van een open geest en veel sociaal engagement. Zo hebben ze onlangs de opbrengst van hun deelname aan de zwerfvuilactie van Limburg.net integraal aan de kinderafdeling van het Truiense Sint-Trudoziekenhuis geschonken. Ook onze rospotactie voor Kom op tegen Kanker leverde 190 euro op.” Inwoners kunnen voor de dopjesactie elke werkdag tussen 6.30 en 18.30 uur dopjes afleveren in buitenschoolse kinderopvang Het Hemeltje of op het administratief centrum.

Toch is dit nog niet alles, de kindergemeenteraadsleden trokken vorige week woensdag voor het tweede jaar op rij naar het dierenasiel van Sint-Truiden. “Dit bezoek verschafte de kinderen een goed zicht op de interne werking van een dierenasiel”, zegt Pirard. “We hadden ook allerhande zaken ingezameld, gaande van honden- en katteneten tot poetsproducten, mandjes en speeltjes. Ons bestelbusje zat helemaal vol. Die spullen zijn we persoonlijk gaan overhandigen aan de medewerkers. We zijn iedereen erg dankbaar voor de bijdrage.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer