Dodelijke brand in Jette had accidentele oorzaak

De brand die vorige week woensdag in Jette het leven gekost heeft aan een 63-jarige man, had een accidentele oorzaak. Dat blijkt uit de eerste conclusies van de branddeskundige, zo meldt het Brusselse parket. De 37-jarige echtgenote van het slachtoffer, die zwaargewond raakte bij de brand, verblijft nog steeds in het ziekenhuis.

mtm

De brand op de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeslaan ontstond rond 1 uur. Een buurtbewoner verwittigde de hulpdiensten omdat hij lawaai hoorde en rook zag in een pand. Toen brandweer en politie ter plaatse kwamen, bleek een duplex op de gelijkvloerse verdieping ten prooi aan de vlammen.

De brandweer kon een 37-jarige bewusteloze vrouw uit het pand halen. Die werd ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het militair ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek.

Omdat er niet onmiddellijk duidelijkheid was over de oorzaak van de brand, opende het Brusselse parket een gerechtelijk onderzoek. Uit de eerste conclusies van de branddeskundige die door de onderzoeksrechter werd aangesteld, blijkt nu dat de brand een accidentele oorzaak had.