Waarom nootjes je helpen vermageren

© SS

Dat proteïne- en sojarijke snacks als nootjes, edamame of zaden je honger langdurig stillen, wisten we al. Maar diezelfde snacks hebben nóg voordelen voor je lijn. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek aan de universiteit van Missouri, waarin de snack- en eetgewoonten van een groep tieners werden bestudeerd.

rdm

Een langer verzadigd gevoel, minder trek in vetrijk voedsel ’s avonds, minder eetbuien en daardoor op lange termijn een stabieler gewicht. Dat zijn volgens het onderzoek aan de University of Missouri de effecten van soja- en proteïnerijke namiddagsnacks. De studie onder leiding van Dr. Leidy ontdekte nog andere voordelen: de tieners die ’s namiddags een proteïnerijke snack aten, haalden in de loop van de dag ook meer proteïnen uit het andere voedsel dat ze opnamen. Bovendien hadden de snacks een positief effect op hun stemming en cognitieve capaciteiten.

Inspiratie nodig voor de brooddoos? Voorbeelden van proteïnerijke snacks zijn: nootjes, pompoenzaden, Griekse yoghurt of hardgekookte eieren. Wat meer soja voeg je aan je snackregime toe dankzij tofoe, edamame sojabonen of een kommetje miso soep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer