© ema

Na 25 jaar eindelijk groen licht voor rallycross op Glossocircuit

Na 25 jaar kan er eindelijk weer gecrost worden over de volledige lengte van het Glossocircuit in Arendonk. Het provinciebestuur heeft de regularisatie van het rallycrossparcours gisteren definitief goedgekeurd.

Eddy Meulemans

"Oef”, zo reageert voorzitter Staf Meulemans (76) van Racing Team Glosso. “Hier hebben we 25 jaar voor gestreden: in Arendonk zelf, maar ook bij de provincie, de Vlaamse regering en het gerecht. Het dossier in mijn kast is intussen een meter dik geworden." Toch blijft hij nog voorzichtig. “Want de Vlaamse regering moet het opgestelde provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) nu nog bekrachtigen."

Volgens schepen van Sport An Hermans (N-VA) hoeft Glosso zich geen zorgen te maken. “Want de bevoegde ministers Joke Schauvliege (CD&V) en Philippe Muyters (N-VA) hebben zelf altijd actief meegewerkt aan het dossier en gaan daarom met plezier hun handtekening zetten", zegt ze.

Zelf hoopt Staf Meulemans volgend jaar al opnieuw een eerste wedstrijd te organiseren op het grote parcours, al hij heeft hij samen met zijn leden nog veel werk om aan alle voorwaarden van het zopas goedgekeurde PRUP te voldoen. Zo moet er onder meer nog een zes meter hoge geluidsmuur gebouwd worden rond het hele circuit. De maatregel is bedoeld om de geluidshinder voor de omwonenden te beperken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER