© rr

Salt & Mint: wereldse tapa’s als ontbijt, lunch of aperitief

In de Draakstraat in Zurenborg is zopas het nieuwe Salt & Mint geopend. “Een eethuisje waar je tapagewijs kan ontbijten en lunchen met een wereldse touch”, zegt uitbaatster Amal Asrar.

Karin Vanheusden

Marokkaanse briwats, Turkse bureks, Libanese falafel en Franse quiches, de 37-jarige Amal Asrar kiest in haar gloednieuwe eethuisje Salt & Mint voor een wereldse keuken.

“Ik bied dagelijks, behalve op vrijdag en zaterdag, een uitgebreid ontbijt aan”, vertelt Amal Asrar. “Een heerlijk Marokkaans ontbijt, bijvoorbeeld, voor 11,90 euro: met griesmeelpannenkoekjes, vers appelsiensap, crunchy yoghurt, olijven, kaas, eitjes in een tagine, broodjes en muntthee. Maar ik varieer ook met ontbijtgerechten van elders in de wereld. Dat mondiale trek ik ook door naar de lunches.”

“Vanaf 12u serveer ik een rijkelijk gevulde schotel met world bites en dips voor 14,90 euro. Ik serveer graag Marokkaanse briwats (hartige filodriehoekjes met groenten, kip, vis of rundsvlees), quiches, Turkse burek (hartig gevulde bladerdeeghapjes), Libanese falafel, kibbeh (vlees- of groenteballetjes met bulgur), tabouleh, een assortiment tapenades en ook toasts en focaccia’s, soepjes, salades, kip- en visbastilla’s. Verder hebben we ook een heerlijke, zoete kaart met diverse pannenkoekjes, tiramisu’s en trifles.”

Hoofddoek

De lancering van haar nieuwe zaak in de Draakstraat in de wijk Zurenborg betekent voor Amal Asra een hele nieuwe start in haar leven. Sinds haar kinderen de kleuterschool ontgroeid zijn, zat Amal te popelen om opnieuw een carrière uit te bouwen. Horeca was niet haar eerste idee, maar haar hoofddoek bleek de zoektocht naar een nieuwe job moeilijk te maken.

“Heel frustrerend en ook wel shockerend, dat verwacht je niet anno 2017. Maar goed, ik ben niet bij de pakken blijven zitten en heb gewoon zelf een zaak opgestart. Nu ben ik mijn eigen werkgever en kleed ik me hoe ik wil.”

Salt & Mint, Draakstraat 21, Antwerpen. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9u tot 16u open, zaterdag en zondag van 9u tot 14u, woensdag gesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER