Dader dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in West-Vlaamse Beselare gevat

De Franse politie heeft de aanrijder van het dodelijk ongeval in Beselare van vorige week maandag opgepakt. Het gaat om een Franse grensarbeider die werkt in een bedrijf in de buurt van Beselare.

thv, stl

De Franse politie was al sinds het dodelijke ongeval op zoek naar de man, maar hij gaf niet thuis op zijn officieel adres in het Franse Halluin. De man stond ook internationaal geseind en werd aangetroffen op een tweede verblijfplaats. Het gaat om de Franse T.S., een twintiger die in een bedrijf werkt in de regio van Beselare. Het is nu aan de rechter in Douai om te beslissen of de man wordt uitgeleverd aan ons land. Pas daarna kan de Ieperse onderzoeksrechter hem eventueel verhoren.

Er wordt T.S. onder meer vluchtmisdrijf ten laste gelegd. Het rapport van de verkeersdeskundige van het parket moet nog uitsluitsel geven of het ongeval veroorzaakt werd door onaangepaste snelheid of onaangepast rijdrag.

Vorige week maandag omstreeks 15 uur maaide de chauffeur van de beige Renault Mégane met Franse nummerplaten een 61-jarige Zonnebekenaar van de weg in Beselare. De man was net uit zijn wagen gestapt en stak de baan over. Hij overleed ter plaatse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen