© Photo News

Grosjean twee plaatsen achteruit op startgrid Maleisië, Manor Marussia mag starten

De Fransman Romain Grosjean (Lotus) moet zondag twee plaatsen achteruit op de startgrid van de Grote Prijs Formule 1 van Maleisië. Dat heeft de koersdirectie zaterdag beslist. De twee bolides van de renstal Manor Marussia krijgen dan weer de toestemming om mee te doen aan de tweede GP van het seizoen.

De koersdirectie oordeelde dat Grosjean de andere piloten onreglementair had voorbijgesneld voor aanvang van de tweede kwalificatiesessie (Q2). In de derde kwalificatiesessie in de gietende regen klokte de bolide van Lotus de achtste tijd op het Sepang International Circuit. Door de straf van de koersdirectie moet Grosjean zondag weliswaar op plek tien starten.

De twee piloten van de renstal Manor, Roberto Merhi en Will Stevens, wisten zich zaterdag niet te kwalificeren voor de race. Ze mogen echter wel starten van de koersdirectie omdat hun tijden in de oefensessies wel naar behoren waren. De Spanjaard Roberto Merhi reed tijdens de kwalificaties net niet snel genoeg om zich officieel te plaatsen. De Brit Stevens kon niet eens de pits uit door een probleem met de brandstoftoevoer.

Voor de nieuwe renstal Manor Marussia wordt het de eerste race in de Formule 1. De Britse voorganger Marussia ging in de herfst van vorig jaar failliet. In Australië kreeg Manor Marussia eerder dit seizoen geen startrecht.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1