Direct naar artikelinhoud
Update

Rouwwagens MH17 aangekomen bij kazerne Hilversum

De rouwwagens met aan boord drie lijkkisten met resten van slachtoffers van rampvlucht MH17 zijn zaterdag kort voor 18.15 uur aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Ook zijn er persoonlijke bezittingen meegekomen.

De lijkwagens met stoffelijke resten van slachtoffers van vlucht MH17 arriveren bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne.Beeld anp

De kisten kwamen tegen 16.00 uur aan op vliegbasis Eindhoven. Bij een ceremonie op de basis waren namens het kabinet de ministers Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) aanwezig. Ook 117 nabestaanden woonden de plechtigheid bij.

Langs de route van Eindhoven naar Hilversum was er wel enige belangstelling, maar van massale toeloop of gevaarlijke situaties was geen sprake, meldt Rijkswaterstaat.

Tijdens het passeren van de rouwstoet wordt het overige verkeer kort tegengehouden. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op niet te stoppen op de rij- en vluchtstroken en niet langs de snelweg stil te gaan staan. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden, aldus Rijkswaterstaat.

Nederlandse onderzoekers hebben de resten deze week gevonden in het rampgebied in het oosten van Oekraïne. Bij de crash van het toestel van Malaysia Airlines kwamen in juli vorig jaar alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlands. Op twee na zijn alle slachtoffers geïdentificeerd. Het indentificatieonderzoek vindt plaats op de Hilversumse kazerne.

De rouwstoet met stoffelijke resten van slachtoffers van vlucht MH17 rijdt vanuit Eindhoven Airport over de A2 richting Hilversum.Beeld anp
Nederlandse militairen dragen de lijkkisten uit het vliegtuigBeeld epa
Hoogwaardigheidsbekleders wachten op het transportvliegtuig met de stoffelijke resten van de slachtoffers van de rampvlucht met de MH17.Beeld anp