© AFP

Benneteau en Chardy vervangen geblesseerden in Frans Davis Cup-duel tegen Britten

Pierre-Hugues Herbert (ATP 73)en Gaël Monfils (ATP 11) moeten geblesseerd afhaken voor de ontmoeting tussen Frankrijk en Groot-Brittannië in de kwartfinales van de Davis Cup tennis. Dat heeft de Franse tennisfederatie woensdag laten weten. Het duo wordt vervangen door Julien Benneteau (ATP 112) en Jérémy Chardy (ATP 77). Herbert, die in principe in het dubbelspel aan de bak moest, sukkelt met een beenblessure. Monfils, geselecteerd als vervanger, heeft last van de heup.

Het Franse Davis Cup-team tegen de Britten bestaat nu uit Gilles Simon (ATP 25), Lucas Pouille (ATP 15), Nicolas Mahut (ATP 55) en Julien Benneteau, met Jérémy Chardy als vijfde man.

De Britten moeten het zoals bekend zonder speerpunt Andy Murray doen, de nummer één van de wereld is onvoldoende hersteld van een elleboogblessure die hem ook al het Masters 1.000 toernooi van Miami deed missen. Broer Jamie, nummer 7 op de dubbelranking, zit wel in de selectie. Die bestaat verder uit Daniel Evans (ATP 43), Kyle Edmund (ATP 45) en Dominic Inglot (ATP 43 in dubbel).

Frankrijk en Groot-Brittannië spelen van 7 tot 9 april in Rouen op gravel tegen elkaar met als inzet een plaats in de halve finales van de Wereldgroep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Davis Cup