© Erik Maes

Vastgoedfirma neemt intrek in oude tiendenschuur

De voormalige tiendenschuur van boer Van Mol naast taverne Den Horst lag er vele jaren vervallen bij. Care Property Invest kocht de schuur in 2014, voerde een grondige renovatie uit en verplaatste haar maatschappelijke zetel naar dit historische pand.

Erik Maes

Boeren die tot het einde van de 19e eeuw grond pachtten moesten als belasting tien percent van hun oogst afstaan aan de landheer. Dit deel werd opgeslagen in de schuur van boer Van Mol en kreeg zo de naam tiendenschuur. Langzaam kwam deze schuur in verval maar onder impuls van Care Property Invest, een vastgoedvennootschap die serviceflats bouwt en verhuurt, onderging de schuur een ware metamorfose.

“In 2014 eindigde het huurcontract voor ons kantoor in Antwerpen en kochten we de schuur. Gezien de grote erfgoedwaarde werd voorgeschreven om een renovatie respectvol uit te voeren. Na tien maanden kunnen onze tien medewerkers aan de slag in deze mooie omgeving en zijn we blij dat we ook ons steentje kunnen bijdragen bij tot het behoud van waardevol erfgoed.”, laat algemeen directeur Peter Van Heukelom horen.

Tijdens de opening op zondag 10 mei werden naast lokale politici en mensen uit de vastgoedsector ook de buren uitgenodigd om eens een kijkje te nemen. Naast heel wat lovende reacties was ook te horen dat dit project zeker kans maakt voor een volgende erfgoedprijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER