© GVA

Eerste G-loop tijdens Kadodderloop

In en rond het centrum van Sint-Katelijne-Waver gaat op vrijdag 5 juni voor de negentiende keer de Kadodderloop door. Voor het eerst is er ook een G-loop voor sporters met een beperking.

Bart Ceulemans

Voor vele lopers uit de regio is de Kadodderloop een vaste afspraak op de kalender. “We stellen vast dat de Kadodderloop elk jaar een erg gevarieerd publiek trekt”, zegt burgemeester en schepen van Sport Kristof Sels (N-Va). Er zijn wedstrijden over 3 en 10 kilometer, verschillende kinderlopen en voor het eerst ook een G-loop voor sporters met een beperking. “G-sport is dit jaar de ‘sporttak in de kijker’ in onze gemeente. Om deze mensen te steunen, zal ik zelf meedoen in een rolstoel.”

De Kadodderloop staat ook dit jaar in het teken van de strijd tegen borstkanker. Per deelnemer gaat 1 euro naar Think-Pink. Deelname aan de jeugdlopen en G-Loop is gratis. De gemeente verwacht net als vorig jaar om en bij de duizend lopers. Voorinschrijven kan tot en met maandag 1 juni via de gemeentelijke website. De organisatie gaat dit jaar ook op zoek naar de meest fanatieke supporters. De winnaars krijgen een gratis springkasteel voor één dag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER