© BERT GOYVAERTS/ GMAX Agency

Andy Dirickx scoort bijna bij debuut voor Berchem

Berchem beleefde niet veel plezier aan de komst van Kelmis. De weinige kansen werden niet benut en ook verdedigend lieten de Leeuwen zich vooral in de tweede helft aftroeven. Toch één lichtpuntje: het debuut van Andy Dirickx.

Kristof Somers

De jonge rechtsachter werd - mede door de hoge blessurelast - voor het eerst dit seizoen in de ploeg gedropt en kweet zich meer dan behoorlijk van zijn taak. “Pas op zondag was ik helemaal zeker dat ik mocht starten”, vertelt Dirickx. “In de week kreeg ik wel al de boodschap dat ik niet bij de beloften in actie zou komen. En toen ik vrijdag op training bij het afsluitend partijtje in de basis stond, vermoedde ik natuurlijk iets.”

Zenuwen leek de 19-jarige Hobokenaar alvast niet te hebben voor zijn vuurdoop. “En toch kende ik een eerder aarzelend begin”, vindt hij. “De spelers en trainer stelden me snel op mijn gemak. Op die manier hield ik alles onder controle. Ik denk dat ik, zonder echt uit te blinken, best tevreden mag zijn over mijn match.”

Student Rechten

Ei zo na liet Dirickx zelfs een doelpunt optekenen bij zijn debuut. Zijn kopbal werd echter van de lijn gekeerd. “Ik heb er de hele nacht van wakker gelegen”, verrast Dirickx. “Het zou een leuke binnenkomer geweest zijn. Bij de beloften durf ik al eens scoren met het hoofd.”

Dubbel jammer bleek even later toen Kelmis op en over Berchem ging na nog geen uur spelen. “We gingen nochtans met een goed gevoel de rust in na die late 1-0. Daarna krijgen we genoeg mogelijkheden om de score uit te diepen, maar het zat niet mee. Heel sneu om dan nog drie doelpunten te slikken.”

Lang kon hij niet stilstaan bij de nederlaag. Maandagmorgen legde Dirickx al zjin volgende grote test af. “Zakenrecht”, lacht hij. “Ik volg Rechtspraktijk aan de Hogeschool Plantin. Voorlopig kan ik het goed combineren met Berchem. Ik hoop alvast op nieuwe kansen nu. Na een gesprek met de club weet ik dat ik volgend jaar zeker bij de A-kern kom. Eerlijk gezegd, ik kan niet beter zitten dan hier. Ik ben ontzettend blij met die eerste basisplaats. Maar het besef leeft dat ik er voor zal moeten werken als ik meer wil.”

MEER OVER Berchem Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL