© Schoors

Louis Schoors heeft eerste plaats jongeren klassement Lotto Topcompetitie op zak

Schoor koerste te Aalst Sint-Truiden de eerste van zes Lotto Topcompetitie wedstrijden voor nieuwelingen met 132 renners aan de start en in helse weersomstandigheden over een afstand van 72 kilometer.

Marc Leysen

Vanaf de start werd er erg snel gekoerst. Al vrij snel werden er waaiers opgezet maar Schoors wist zich perfect te positioneren en kon zich makkelijk in de eerste gelederen handhaven.

Na 35 kilometer koers en met nog drie plaatselijke ronden te gaan, brak de koers helemaal open en konden er twee renners ontsnappen. Het achtervolgende peloton brak in twee stukken. Lowie verzeilde even in de tweede groep maar wist in de laatste kasseistrook samen met enkele kompanen terug in het achtervolgende peloton aan te sluiten.

Met 24 renners in de achtervolging en op 40 seconden van de koplopers wist Lowie zich naar een negende de algemene plaats te spurten.Dit leverde hem tevens ook de eerste plaats op in het jongeren klassement. Hij kijkt er dan ook naar uit om op 19 maart 2015 zijn rode jongeren trui te Duffel te verdedigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER