© AFP

“Reken erop dat maatregelen federale regering verschil zullen maken”

De tien sociaaleconomische maatregelen die de federale regering woensdag heeft aangekondigd voor de bedrijven die getroffen zijn door de fipronilcrisis, worden door de Boerenbond positief onthaald. “Ik reken erop dat zal blijken dat deze maatregelen daadwerkelijk het verschil maken voor de getroffen bedrijven”, zegt voorzitter Sonja De Becker.

De maatregelen werden woensdagmiddag bekendgemaakt, daags voor de eerste vergadering van de taskforce die vorige week werd opgericht naar aanleiding van de fipronilcrisis. “Wij kijken uit naar de taskforce van morgen waarop de vandaag aangekondigde maatregelen concreet zullen worden toegelicht”, zegt De Becker.

“Ik reken erop dat dan zal blijken dat deze maatregelen daadwerkelijk het verschil maken voor de getroffen bedrijven. Ik reken er ook op dat dit pakket van maatregelen verder zal aangevuld worden met Vlaamse inspanningen waar nodig, en dat zowel de federale als de Vlaamse regering (zal) aandringen op het inzetten van de Europese crisisreserve”, aldus De Becker.

Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) zei woendag dat ze een waarborgregeling via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) onderzoekt, een tussenkomst van het Sanitair Fonds van de veesector bepleit en een eventuele activering van het Europese crisisfonds wil laten bekijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer