Uitvinding 11-jarig kankerpatiëntje helpt lotgenoten

© Twitter

Het Amerikaanse meisje Kylie Simonds (11) kreeg drie jaar geleden te horen dat ze kanker had. Ze vocht en overwon de ziekte en ging creatief aan de slag om haar lotgenoten te helpen. Het resultaat daarvan is een rugzak waar jonge kankerpatiënten hun infuus aan kunnen bevestigen.

vwh

De kleine Kylie was amper acht jaar toen de dokters het rhabdomyosarcoom bij haar vaststelden. Deze soort kanker komt voor bij kinderen en tast zachte delen van het lichaam (spieren, bindweefsel, pezen, ...) aan. Nu is het meisje genezen, maar deze mindere periode in haar leven inspireerde haar om een rugzakje te ontwerpen op maat van haar lotgenoten.

Zelf vond ze het tijdens haar behandeling heel vervelend en uitputtend om met een infuuspaal rond te lopen. Daarom heeft ze een rugzak met ontworpen waar kinderen hun infuus aan kunnen bevestigen. De tas is momenteel nog niet in de handel verkrijgbaar, maar het concept heeft al verschillende prijzen gewonnen. De ouders van het meisje proberen nu geld in te zamelen om de tas in productie te laten gaan. Als dit lukt, zal het accessoire verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en met diverse prints.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer