Aprilse grillen blijven duren

© EPA

De komende dagen worden gekenmerkt door een grillige mix tussen zon, stapelwolken en buien. Naarmate het weekend nadert, daalt de middagtemperatuur van zo’n 22 graden naar zowat 16 graden.

rdc

Woensdagmiddag is er geregeld zon maar er ontstaan ook stapelwolken die vervolgens tot enkele buien kunnen doorgroeien. Er is daarbij ook kans op onweer. Er waait een zwakke wind uit het zuiden tot zuidoosten. Maxima: 16 graden aan de kust en 18 tot 21 graden elders.

Woensdagavond komen verspreid nog een aantal buien voor, eventueel met onweer. Woensdagnacht zal de buienneiging tijdelijk verminderen. Later komen er van het zuidwesten uit verse buien het land binnendrijven. Minima: 4 graden in de regio Elsenborn en 8 tot 11 graden in de andere streken.

Donderdag is het eerst bewolkt met nog wat regen of een bui. Later breekt de zon door, maar omdat de atmosfeer onstabiel blijft, ontstaan er weer enkele regen-of onweersbuien. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen. Maxima: 15 graden aan zee en in de Ardennen en 18 tot lokaal 21 graden elders.

Aan het einde van de week en het begin van volgende week is er wisselvallig weer met af en toe buien, maar tussendoor ook wat zon. De middagtemperatuur daalt van ongeveer 22 graden vrijdag naar zowat 16 graden op zondag en maandag.