Direct naar artikelinhoud

Derde verdachte van overval Deurne blijft in voorarrest

De 27-jarige man die vastzit omdat hij mogelijk betrokken was bij de overval op juwelier Goldies in Deurne, heeft vandaag het hoger beroep tegen zijn voorarrest verloren. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat laten weten.

Derde verdachte van overval Deurne blijft in voorarrest

Tijdens de overval op de juwelier schoot juweliersvrouw Marina de twee overvallers in de winkel dood. Het Openbaar Ministerie (OM) beschouwt de 27-jarige man als het brein achter de overval, zei zijn advocaat Gerard Spong vandaag.

De verdachte ontkent dat hij betrokken is geweest bij de overval en volgens zijn advocaat is er absoluut te weinig bewijs. De man was twee weken voor de overval bij Goldies. Het OM ziet dat bezoek als een voorverkenning. De man zegt dat hij er kwam voor een reparatie.

Duitsland
De verdachte werd begin juli in Duitsland aangehouden. Het vermoeden bestaat dat hij naar Duitsland was gevlucht maar zijn raadsman zegt dat hij pas 2 maanden na de overval naar Duitsland is vertrokken en daar bovendien wel vaker was. De man kent een van de doodgeschoten overvallers omdat ze onder een dak in Eindhoven hebben gewoond, aldus Spong.

De advocaat zegt dat er geen sporen zijn die naar de verdachte wijzen. Op de wapens van de overvallers zijn geen DNA-sporen of vingerafdrukken van hem gevonden, vertelde hij.

Niet vervolgen juweliersvrouw
Vorige week maakte het OM bekend dat de juweliersvrouw niet wordt vervolgd voor het doodschieten van de overvallers omdat ze zichzelf en haar man mocht verdedigen toen ze werden aangevallen. Haar man Willy wordt wel vervolgd voor het verboden bezit van het gebruikte vuurwapen.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie