Direct naar artikelinhoud
Update

Theo Bos bij EK terug op de baan

Theo Bos keert weer even terug op de baan. De vijfvoudig wereldkampioen, die sinds 2009 op de weg rijdt, doet over 2 weken mee aan de EK baanwielrennen op het Franse eiland Guadeloupe. Bos komt daar in actie op de ploegachtervolging, samen met Wim Stroetinga, Tim Veldt, Dion Beukeboom en Roy Eefting.

Theo Bos bij EK terug op de baan
Beeld Pro Shots

'Ik heb de laatste maanden met de ploeg meegetraind, het is een gaaf onderdeel', zei Bos vandaag. 'Prachtig als het goed loopt, maar ook een vreselijke discipline als je kapotgaat. Ik merkte meteen dat het ook iets deed met mijn snelheid op de weg. Na de eerste trainingen op de baan begon ik weer massasprints te winnen.' De 31-jarige sprinter verhuist na dit jaar van Belkin naar de Zuid-Afrikaanse ploeg MTN-Qhubeka.

Bos boekte als wegrenner tot dusver 36 overwinningen, met dit jaar onder meer ritwinst in de Ronde van Polen en de Ronde van Alberta. De sprinter was vooral succesvol in kleinere (ritten-)koersen, maar bereikte zijn doel - winnen in een grote ronde - nog niet. Bos, drievoudig wereldkampioen sprint op de baan, wacht nog altijd op zijn debuut in de Ronde van Frankrijk.

Tijdens het EK pakt de wielrenner uit Hierden zijn oude liefde weer even op. De andere Nederlandse deelnemers zijn Matthijs Büchli (teamsprint, keirin), Nils van't Hoenderdaal (teamsprint, sprint), Hugo Haak (teamsprint), Elis Ligtlee (teamsprint, keirin, sprint), Shanne Braspennincx (teamsprint, keirin, sprint) en Kirsten Wild (omnium). Veldt rijdt naast de ploegachtervolging ook het omnium.