Meer veiligheid door fietsluis en betere verbindingsweg

Om te vermijden dat fietsers en bromfietsers de Kaai oprijden wordt een sluis gebouwd waar enkel voetgangers door kunnen. verderop wordt de verbindingsweg tussen de gebouwen van Den Beuk/Brandpunt en de parking 'De Schorre' wordt rechtgetrokken.

jan boey

Het gemeentebestuur heeft vastgesteld dat er nog steeds fietsers en ook bromfietsers over de wandelesplanade aan de Kaai rijden, wat onveilige toestanden creëert voor de voetgangers. Er is beslist aan de beide zijden van de wandelesplanade op de Kaai een fietssluis te voorzien, uitgevoerd met wegneembare profielen. Deze investering kost 3.246 euro.

Verbindingsweg

De verbindingsweg tussen de gebouwen van Den Beuk/Brandpunt en de parking 'De Schorre', zijde Schommelei, is momenteel een slingerend afgelegen weggetje, waar een gevoel van onveiligheid heerst. "Om dit euvel op te lossen, heeft het college opdracht gegeven aan de technische dienst om een voorstel uit te werken voor het aanpassen/recht trekken van deze verbindingsweg. Er wordt tevens voorzien in de nodige verlichting, zodat het personeel van beide openbare sites zich op een veilige manier naar de parking of het werk kunnen begeven", zegt schepen van verkeer Dany Bosteels (Open vld). Jan BOEY

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER