Intensieve begeleiding voor Limburgse logistieke bedrijven

In het kader van het reconversieplan dat voor Limburg is opgesteld (SALK), zullen twintig logistiekbedrijven worden meegenomen in een intensief optimalisatietraject. De initiatiefnemers Voka Limburg en Logistiek Platform Limburg, stelden donderdag het project voor in Hasselt.

tomas

Transport en logistiek worden in de reconversieplannen van de Limburgse economie aangeduid als sectoren met een groot groeipotentieel. Daarom zijn er in het kader van de SALK-subsidies, die de provincie er bovenop moeten helpen na de sluiting van Ford Genk, middelen vrijgemaakt om regionale bedrijven uit het transport en de logistiek te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Eén van de projecten in dit kader is Logistiek met PIT, wat staat voor Proces Innovatie Tool. “Het is de bedoeling om twinitg logistiekbedrijven in Limburg te selecteren en hen intensief te gaan begeleiden om hun productiviteit en competitiviteit te verhogen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg.

In eerste instantie zal een kennisgroep, bestaande uit een aantal grote spelers uit de logistieke wereld, definiëren wat de belangrijkste parameters zijn om bedrijfsprestaties te meten én groei te bewerkstelligen. “Vervolgens wordt dit toegepast op zo’n 20 logistiekbedrijven”, aldus Leten. “Zij zullen diepgaand geanalyseerd en daarna begeleid worden doorheen een individueel optimalisatietraject.”

Eens dit plan is uitgevoerd, moet het als output nieuwe jobs opleveren bij deze twintig ondernemingen en hun zakenpartners. Met 16.000 mensen die in Limburg hun boterham verdienen in het transport en de logistiek, zijn deze sectoren goed voor bijna 10 procent van de totale tewerkstelling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer