Man probeerde vrouw te vermoorden en filmde dat met gsm

Het parket in Brussel heeft donderdag vijftien jaar cel geëist tegen Abdelaziz N., een vijftiger die op 5 augustus 2011 in Ukkel zijn vrouw probeerde te vermoorden en dat op beeld vastlegde met zijn gsm.

sdv

Volgens de openbaar aanklager is er geen enkele verzachtende omstandigheid voor de beklaagde. Abdelaziz N. had, luidens de aanklacht, in Charleroi een vuurwapen, kogels en zelfs een geluidsdemper gekocht, met het oog op het vermoorden van zijn vrouw.

Op 5 augustus 2011 nam hij zijn vrouw mee naar de school in Ukkel waar ze werkte, en waar ze de sleutels van had. Wegens de zomervakantie was de school verlaten. De man schoot zijn echtgenote daar neer met drie kogels. De vrouw kreeg twee kogels in het hoofd en één in de rug. Ze overleefde de aanslag echter ternauwernood, omdat de beklaagde zijn wapen met kogels van een te klein kaliber had geladen. Hierdoor hadden de schoten volgens ballistische experts niet hun ‘normale impact’.

Abdelaziz filmde alles met zijn gsm, hetgeen volgens de openbare aanklager een extra bewijs is van de koelbloedigheid van de man.

Een uitspraak volgt op 6 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen