Eén politiereglement voor ganse Rupelstreek

De Rupelpolitie en de vijf betrokken gemeentebesturen willen één en hetzelfde politiereglement voor de ganse regio. Een codex in die zin werd reeds in Rumst goed gekeurd.

Jef Wijckmans

"De nieuwe codex die deze week reeds in Rumst op de gemeenteraadszitting ter goedkeuring werd voorgelegd, geeft de mogelijkheid om via eenzelfde sanctie tegen meer vormen van overlast op te treden" zegt burgemeester Wendy Weckhuysen (CD&V).

Elke gemeente hanteerde haar eigen politiereglement. Een werkgroep met de politie en de vijf betrokken gemeenten legde zich toe op een gemeenschappelijke ?codex' . Hierin werd de leeftijdsgrens behouden op 16 jaar. De codex stelt ook dat gemeenschapsdienst kan opgelegd worden in plaats van een boete. Het geeft ook weer dat lokale bemiddeling niet enkel mogelijk is voor minderjarigen, maar ook voor meerderjarigen.

Op de Rumstse gemeenteraad onthield zich alleen de Rumstse sp-a zich bij de stemming. Burgemeester Weckhuysen zegt dat het reglement jaarlijks zal worden geëvalueerd en indien nodig aangepast. Na goedkeuring in de vijf Rupelgemeenten kan de codex vanaf januari 2015 in werking treden. Jef WIJCKMANS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER