Jeugdhuis brengt hippe Drum and Bass DJ's naar Edegem

Op zaterdag 25 oktober strijken de meest hippe Londense Drum and Bass DJ's neer in Hangar 27 aan de Parklaan in Edegem. Voor de derde keer vindt er het Motion Festival plaats. "Ons jeugdhuis werd te krap", vertelt organisator Yoëla Goldstoff (19). "In Hangar 27 is er plaats voor 1.000 feestvierders."

Patrick Vandyck

"Wij willen steeds beter doen", stelt Yoëla Goldstoff van Jeugdhuis Nootuitgang. "Ook al blijft onze ultieme ambitie hier ooit Netsky achter de draaitafel te hebben, toch hebben we voor deze editie een paar grote namen kunnen strikken uit de Drum and Bass wereld. Onze headliner 'Logistics' uit Londen is een ware legende. 'Logistics' zit niet alleen op hetzelfde platenlabel als Netsky, maar stond ook samen met de Edegemse Drum and Bass held op Tomorrowland. Samen met 'Mind Vortex', 'MC Mota' en 'Athys & Duster' is hij ongetwijfeld de publiekstrekker van deze 3de editie."

Volgens tweelingzus Maxelle Goldstoff (19) wegen deze artiesten zwaar op het budget. "Toch vinden we het belangrijk om kwaliteit te bieden", legt ze uit. "Een sterke affiche is het hart van ons festival. Onze bezoekers komen in de eerste plaats voor de muziek en niet voor de pintjes. Die kunnen ze in de kroeg ook krijgen. Als we nog verder willen groeien moeten we onze reputatie hoog houden."

Wie online reserveert betaalt 8 euro. Een ticket aan de kassa kost 10 euro. Voor de eerste keer werd er ook een 'DJ Contest' gehouden. "We vinden het belangrijk dat lokale en beginnende DJ's een kans krijgen om samen met grote artiesten op dezelfde affiche te staan", legt organisator Jeroen Peeters (23) uit. "Winnaar 'Drumslave' zal ons festival op gang spelen." Ook nieuw dit jaar zijn de feestbussen. "Er zullen 's nachts 2 'Motion-bussen' rijden van Hangar 27 naar Antwerpen en terug", vertelt Yoëla. "Ze rijden via Berchem Station naar Antwerpen Roosevelplaats."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER