“Verpleegster gaf me verkeerde pil waardoor ik mijn kind verloor”

© shutterstock

Een Chinese vrouw beweert dat een miskraam heeft gekregen door een fout van een ziekenhuis van Shanghai. De verpleegster zou haar tijdens een routinecontrole een abortuspil hebben gegeven.

mtm

Zhao Li was vijf maanden zwanger toen ze voor een routinecontrole naar het Pudong Maternity and Infant Health Hospital moest. Volgens de vrouw kreeg ze toen van een onervaren verpleegster de verkeerde medicatie toegediend.

Li kreeg eerst medicatie via een infuus, maar omdat ze daar allergisch voor bleek, schreef de dokter haar dydrogesteron voor, een geneesmiddel dat miskramen tegengaat. Volgens Li gaf de verpleegster haar echter het geneesmiddel mifepriston, een abortuspil.

Pil uit systeem krijgen

Zodra de fout aan het licht kwam, werd Li naar een ander ziekenhuis gebracht. Ze moest zoveel mogelijk water drinken zodat ze kon overgeven “en de pil zo uit haar systeem krijgen”, aldus de dokters. Hoewel ze nadien meerdere tests uitvoerden, konden de artsen niet zeggen of hun plan gelukt was. In de dagen en weken erna kreeg Li last van buikpijn, misselijkheid en vaginale bloedingen.

Omdat haar ongeboren kindje erg verzwakt bleek bij een volgende controle, besloten de dokters de bevalling in te leiden. Ondanks alle inspanningen haalde het kindje het niet.

Schadevergoeding

De feiten dateren al van juli en augustus van dit jaar. Intussen heeft het ziekenhuis toegegeven dat Li de verkeerde medicatie gekregen heeft. “Maar Li was toen al zestien weken zwanger. Op dat moment kan een abortuspil niet meer tot een miskraam leiden”, aldus het ziekenhuis.

De verpleegster werd even geschorst, maar is ondertussen opnieuw aan de slag. Li en haar man eisen een schadevergoeding van het ziekenhuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen