Twitteraar riskeert jaar cel voor belaging journalist op proces-De Gelder

© BELGA

De man die opgepakt werd voor bedreigende tweets aan het adres van een journalist die burgerlijke partij was op het proces van crèchemoordenaar Kim De Gelder, moet een celstraf van 12 maanden krijgen. Dat pleitte het openbaar ministerie maandagnamiddag voor de Gentse correctionele rechtbank. De man had tijdens het proces in 2013 ook “Kim = Alpha” gespoten aan het gerechtsgebouw.

kidr

De 26-jarige Gentenaar viseerde via zijn profiel 'CoolDehLa' op Twitter een journalist van De Standaard, van wie het kind tijdens de feiten in de Dendermondse crèche verbleef maar niet gewond raakte. De man daagde ook politie en parket uit. Hij werd tijdens het proces in zijn woning opgepakt.

Het parket vroeg toen zijn aanhouding op basis van schriftelijke bedreigingen en belaging, maar de onderzoeksrechter besliste om de man vrij te laten onder strikte voorwaarden. Zo mocht de man de slachtoffers en hun familie niet verontrusten en mocht hij zich niet meer op sociale media begeven. Hij mocht niet in de omgeving van het justitiepaleis komen, omdat bleek dat hij 'Kim = Alpha' had gespoten op de vloer voor de draaideur van het gerechtsgebouw in Gent.

De man erkende dat hij de tweets had gestuurd maar betwist dat het om bedreigingen ging. Volgens het parket zou de man baat hebben bij een langdurige psychologische behandeling. De uitspraak valt op 6 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen