© MIST

© MIST

thumbnail: null
thumbnail: null

Interviewer uit de stoel is zijn rubriek beu

Voor veel kijkers is de stoel van ‘1000 Zonnen’ een vaste tv-afspraak in de zomer. Maar is de rubriek die uitgroeide tot een klassieker nog wel een lang leven beschoren? Niet als het van maker Jean-Marie Aerts (56) afhangt.

ToVe

“De kans is groot dat dit het laatste seizoen van de stoel is”, zegt Jean-Marie Aerts, die het item al acht zomers maakt. “De mensen worden de rubriek niet beu, maar ik wel”, zegt de cameraman en interviewer. “Voor elke opname ben ik ‘s ochtends al bezig. Dan monteer ik de beelden van de vorige dag. In de vooravond trekken we naar de nieuwe locatie. Vaak ben ik pas na elven thuis. Het is vermoeiend werk. Zelfs mijn weekends schieten er bij in.”

Over de toekomst van ‘1000 Zonnen’ in 2015 is nog niets beslist, laat de VRT nog weten. Maar Jean-Marie Aerts heeft alleszins al een idee voor een rubriek die de stoel kan vervangen. “Ik wil het nog niet helemaal verklappen. Het heeft iets te maken met een dubbeldekbus, maar volgens sommigen is het te ingewikkeld om in drie minuten uit te zenden. Enfin, we zien wel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer