Opmerkelijke diefstal: gestolen hooikar kilometer verder in veld gedumpt

De oogstkar die maandag verdween tijdens de Halfoogstfeesten in Haaltert, is woensdag nauwelijks een kilometer verderop teruggevonden. “Wie steelt nu zoiets”, vraagt eigenaar Willy Michiels zich af.

Elke Meert

De Halfoogstfeesten in en rond de hoeve Schollaert in Denderhoutem werden een succes. De diefstal van een pas gerestaureerde hooikar was echter een serieuze domper op de feestvreugde. Die zou ook dinsdag nog gebruikt worden, maar bleek maandagavond onvindbaar. “De kar is een verzamelstuk dat we hebben gerestaureerd na tien jaar stilstand. Ermee werken is niet meer van deze tijd”, zegt eigenaar Willy Michiels. “Wie steelt zoiets en durft dat zo van het terrein halen? De kar is trouwens erg zwaar en was zelfs nog volgeladen met stro. Je kan zoiets niet zomaar meenemen en verstoppen. Het waren ook duidelijk geen vandalen. Ze hebben deskundig de kar met een voertuig weggetrokken - dat was te zien aan de sleepsporen - en door moeilijke veldwegen gereden om uit het zicht te blijven.”

Michiels diende een klacht in bij de politie van Denderleeuw-Haaltert. “We zijn met een onderzoek gestart en lanceerden ook een oproep op onze Facebookpagina. We hoopten zo mensen te bereiken die de kar, toch niet zo’n alledaags beeld, misschien zouden hebben opgemerkt”, zegt commissaris Wim Van Vaerenbergh.

De oproep werd zo’n 538 keer gedeeld en mensen reageerden verbolgen op de diefstal. Woensdagmiddag werd de hooiwagen teruggevonden aan een maïsveld aan de Dries in Denderhoutem, zo’n kilometer van het terrein waarop de Halfoogstfeesten hebben plaatsgevonden. “Misschien stond hij daar gestald om nadien nog op te laden en naar het buitenland te verschepen”, denkt Michiels. “Dat weten we natuurlijk niet. We zijn alleszins blij dat we onze prachtige kar terug hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen